Българска секция в библиотеката на Mount Prospect

Българската секция в библиотеката на Маунт Проспект, САЩ е официално открита! ГК на Р. България в Чикаго – Иван Анчев, г-жа Даниела Вълканова, кметът г-жа Арлийн Джурасек (Arlene Juracek) и Бордът на директорите на библиотеката официално откриха новата секция.

Българската общност в Чикаго, вече има на разположение книги на роден език от съвременни и класически автори – български и световни заглавия за широка аудитория. Литературата е разположена на вторият и третият етаж в съответните секции – за деца и възрастни. Достъпът до литературата е обществен, съгласно правилата на библиотеката- практически всеки желаещ всеки би могъл да ползва литературния фонд.

Реализацията на проекта е плод от съвместните усилия на генералния консул на Република България – д-р Иван Анчев, г-жа Даниела Вълканова и подкрепата на българската общност в Чикаго.

Генералното консулство на Република България в Чикаго изрази желанието и амбицията си за разширяването на този проект с откриване и на други български секции в библиотеките на населените места, в които живеят българи.

 

Mount Prospect Public Librabry се намира на адрес:

10 S Emerson St, Mt Prospect, IL 60056, USA

Паркинг: ДА – подземен

Общ. транспорт: ДА –  Metra (градска железница) – до спирка “MTPROSPECT”


© Ivan Haralanov – FotoDetail 2017

One Reply to “Българска секция в библиотеката на Mount Prospect”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.