Фестивал на българската култура в Чикаго 2017.

Фестивал на българската култура – Чикаго 2017

На 28 Октомври 2017г. се проведе традиционния Фестивал на българската култура в гр. Чикаго, САЩ 2017. Събитието се организира през две години. Тази година форматът бе по-различен. В четири отделни панела бяха представени, както следва:

  • Българската култура по света, където бяха обявени и наградите от литературния конкурс “Изящното перо”.
  • Състоянието на българския медиен пазар в Чикаго, през погледа на участниците в проведената анонимна анкета в продължение на 6 месеца.
  • Образованието като съществена част от културата зад граница.
  • Детско творчество – талантливите български деца от цял свят.

За ценителите на българското бе организиран Панаир на книгата, където посетителите имаха възможност за среща на живо с авторите, както и да си закупят книги, картини, фотографии, български шевици върху керамика и др. и лично да получат автограф от тях. Това бе една чудесна възможност творчеството на по-малко известни досега творци да достигне до българската общност в Чикаго. Организатор на фестивала бе „Салон за българска култура и духовност“ и център „Магура“, с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Чикаго и медийното съдействие на в-к “България Сега” и “Евро Чикаго”. Фестивалът събра част от българската общност в новата зала на център “Магура” – на адрес: 415 W Golf rd. # 7, Arlington Heights, IL 60005.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.